Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Men du kan göra mycket redan nu.

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit hjälper inte. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
När man har spritat händerna så kan bakterierna slå till med full kraft. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Men det minskar smittorisken.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Stoppa Coronaviruset Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Så gör du för att desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Sydda dig så mycket som möjligt. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det är många gånger bättre än handsprit.