Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Har du handtvål hemma? En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Det räcker inte med handsprit.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Många apotek sålde slut på handsprit. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Oftast hjälper inte ens handsprit mot en förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Använd handtvål för att skydda dig

coronavirus

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj av händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då glömmer du inte bort det.

Då kan du få bakterier på händerna!

Man borde fundera på den frågan oftare. desinfektion spray Använd handtvål på rätt sätt.

Har du bakteriedödande medel hemma? Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Tänk på andra i tider likt dessa. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Både hemma och på arbetsplatser.