Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Det är viktigt med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Sjukdomen drabbar alla på olika sätt.

Du vet inte om du kan smitta andra. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Många virussorter överlever en handspritning. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

dax

Det är onödigt att köpa hem handsprit. handtvätt Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Du kan få torra händer. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Tänk på ytdesinfektion också. Då får du ett säkrare hem.