Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Några gram om dagen räcker. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Du kan spraya det på grönsaker. Då dödas coronaviruset om där finns något.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Det beror på att maskens hål kanske inte är tillräckligt små för att hålla bakterier och virus ute, endast klass 3 masker är virustäta. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Apoteken fick slut på handsprit. Vissa bakterier överlever handspriten. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Barnen måste också följa samma rutiner.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Rengör ytor från bakterier och virus. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Få inte panik

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Då kan du vara lugn.