Är handdesinfektion bra?

Viruset finns i flera världsdelar. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Verkar handdesinfektion mot det nya viruset?

Flera undrar det. Viruset sprider sig snabbt. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. De flesta menar att HANDSPRIT inte biter på VIRUS.

ytdesinfektion

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Behöver du stå i kö för att få fatt i handsprit på apoteket eller går det lika bra med den handtvål som du har hemma? Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Influensavirus överlever handspriten.

Handdesinfektionsmedel

Då blir man smittad. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Det är enkelt att desinficera ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Gör det hela tiden. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Tvätta händerna noga varje dag. antibakteriell spray Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Det vinner du ingenting på.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Den kan du använda överallt.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Det minskar risken för smitta via objekt. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.