Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Coronaviruset klarar av handspriten utan problem.

Många undrar om det finns substitut för handsprit på apoteket

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

handdesinfektion

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Man kan ju tycka att det är konstigt att folk köper handsprit i tron att det skyddar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Ta det lugnt. Lär barnen att tvätta händerna.

Just nu måste du byta kläder oftare. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. Coronaviruset har ingen chans. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Glöm inte bort att köpa till köket. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.