Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

cononavirus

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Kom ihåg att tvätta händerna

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Ta det lugnt. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ta inte ytterkläderna med in. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. Inget virus i världen står emot den sprayen. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Det du köper med hem kan ha viruset på sig. Ta ut kassarna på balkongen först.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Se till att du inte får slut på handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Ha det i köket också. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.